Detail receptu

Bábovka z ovesných vloček

Redukční



před 6 lety

Recept

  • 350 g  ovesných vloček
  • 3 vejce
  • 1 polévková lžíce medu (můžete nahradit stévií)
  • 3 střední jablka nastrouhaná najemno
  • 220 g bílého jogurtu
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžíce kakaa

Uvedené množství surovin bude stačit na jednu bábovku střední velikosti, což je přibližně 12 porcí.
 

Postup

Dáme předehřát troubu na 150 °C.

Rozmixujeme ovesné vločky na mouku.

Namixované vločky smícháme v míse s ostatními ingrediencemi kromě bílků. Z těch vyšlehejme sníh, který nakonec lehce přidáme do těsta. Do formy prvně vložme světlé těsto a do zbylé trochy těsta přidejme kakao a vložme na první světlé těsto.

Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypejte kokosem.


Pečení

Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 50 – 55 minut dozlatova. Před vyklopením z formy nechte 5 minut vychladnout.


Dobrou chuť!

Zařaďte 150 g  s bílou kávou na snídani za ovesnou kaši – přidejte ovoce.

Redukční!


Fotogalerie


Sdílet recept




Objednávky na čísle

739 634 273