Detail receptu

Bramborové halušky se zelím a uzenou kotletkou

Redukční



před 8 lety

Ač byste nevěřili i tento recept  je redukční.

Halušky jsou připravené z brambor a celozrnné mouky pšeničné – polohrubé.

Uvedu zde postupy a gramáže pro 4 osoby a postup přípravy.

Velikost vaší porce halušek je stejná jako když použijte gramáž brambor.


Recept


Těsto

  • 1 kg brambor – nastrouhejte najemno
  • 250 g celozrnné polohrubé mouky (může být i více nebo méně, podle druhu brambor)
  • sůl

Vytvořte těsto, které nechte v chladu hodinku odpočinout.
 

Poté přiveďte osolenou vodu k varu a přes sítko na halušky nastrouhejte do vody.

Až halušky vyplavou, sceďte.
 

Zelí

  • 1,5 kg zelí
  • 0,2 kg cibulky
  • 400 g uzená kotletka (můžete použít i uzené tofu)
  • olej


Na oleji orestujte cibulku s 1/2 uzenou kotletkou, kterou nakrájejte na kostičky –  přidejte zelí.

Duste asi 15 minut.

Nakonec si orestujte 2 plátky kotletky na tenko spolu s jednou cibulkou.

Na talíř servírujte  – prvně halušky, na ně zelí a plátky kotletky  s restovanou cibulkou nahoru.

 

Dobrou chuť!


Fotogalerie


Sdílet recept




Objednávky na čísle

739 634 273