Detail receptu

Dýňový cop.

Milujeme celá rodina



před 7 měsíci

Dýňový cop.

 

Zeleninový cop. Není nad to, si pečivo odlehčit zeleninou. Tak jako vlastně každé jídlo. 🤷🏽‍♀️

Recept:

  • Ingredience:
  • 350 g dýně Hokkaidó
  • 42 g droždí
  • 1/2 lžičky březového cukru
  • 70 ml vody
  • 50 g řepkového oleje
  • 1 lžička soli
  • 500 g špaldové BIO hladké celozrnné mouky
  • 2 polévkové lžíce lněných mix semínek
  • 1 polévková lžíce konopných semen
  • 1/2 lžíce kmínu

Postup:

1. Dýni zbavte semínek, nakrájejte na menší kousky, rozložte na plech a pečte v troubě na 190 °C cca 20 minut doměkka. Poté dohladka rozmixujte a nechte vychladnout.

2. Mezitím vložím všechny suroviny do pekárky a zapnu program těsto. Kdo nemá, připraví standardně kvásek a promíchá s moukou, dýní a oststními ingrediencemi.

3. Po vykynutí přeložte těsto na pomoučený vál a nakrájejte na malé kousky. Vytvarujte malé "provázky", kteté spletete. Splítám vždy dva a spoje schovám pod cop. Poté překryjte kuchyňskou utěrkou a nechte na teplém místě ještě 1/2 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Já zvolila 20 minut kynutí v troubě

Miele

.

4. Po vykynutí pečte 25 až 30 minut v troubě na 180 °C.


Sdílet recept




Objednávky na čísle

739 634 273