Detail receptu

Hovězí kuličky, rajčatový krém, bulgur



před 5 lety

Rajčatový krém:
Budete potřebovat na 2-3 porce.

  • 2 střední cibule
  • 300 g kořenová nastrouhaná zelenina (všichni jistě znají)
  • 20 g olej řepkový bezerukový
  • Bobkový list
  • Badyán
  • Hřebíček
  • Pepř celý
  • Skořice celá
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru (březový, kokosový)
  • 200 g rajčatový protlak
  • 400 g steril. loupaná rajčata (ideál ty čerstvé-spařit, oloupat)
  • Sůl
  • Pepř


Postup:
Na oleji osmahněte cibuli s kořenim a cukrem dozlatova, přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu. Přidejte protlak a rajčata, malinko podlijte vodou, ne moc, ať z toho nemáte polévku, chceme krém a zahušťovat moukou rozhodně nebudeme. 
Vše cca 30 minut povařte a poté pasírujte přes sítko, nemixujte, máme tam koření. Osolte, opepřete. 
Hotovo! 

Tip: pokud nechcete použít cukr, dejte v rámci kořenové zeleniny víc mrkve. 

Dobrou chuť!


Fotogalerie


Sdílet recept




Objednávky na čísle

739 634 273