Detail receptu

Hrnkový knedlík špaldový



před 3 lety

Tofu výpečky (masojedlíci zvolí maso) s dušeným zelím a špaldový celozrnný knedlík z hrníčku.

 

Recept na hrnkový knedlík?

Velmi rychlé a dobré. I váš rodinný oběd si můžete pro sebe vylepšit a nebudete trhat partu.

 

Recept:

  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
  • 1 hrnek mléka (může být i rostlinné)
  • 2 vejce (já nedala - jde to také bez vajec)
  • 1/2 pytlíky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 4 plátky celozrnného toustu (na kostičky)
  • 1 PL sekané pažitky
  • sůl
  • olej na vymazání hrnečků

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

Připravíme si hrnky o objemu 250 ml.

Do mísy prosijeme mouku, sůl a prášek do pečiva.

Mléko necháme ohřát na pokojovou teplotu a přidáme do mísy. Z vajíček oddělíme bílek a žloutek. Žloutky přidáme do těsta a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Toust nakrájíme na kostičky a spolu s pažitkou přidáme do mísy. Zpracujeme těsto. Bílkový sníh opatrně zamícháme do těsta. Hrnky vymažeme olejem a plníme je asi do 3/4 těstem. Toto množství těsta by mělo vyjít na 3-4 hrnky. Do hrnce dáme vařit vodu tak, aby sahala asi do poloviny výšky hrnečků. Na dno dáme utěrku a na něj naskládáme hrnečky. Knedlíky vaříme ve vodní lázni 33 minut nebo v páře 20 minut, poté vyklopíme, nakrájíme a podáváme.


Fotogalerie


Sdílet recept




Objednávky na čísle

739 634 273