Detail receptu

Hruškový dort s tvarohem



před 3 lety

Lehoučký dortík s hruškama a tvarohem.

Na korpus:

  • 150 g celozrnná mouka hladká pšeničná
  • 1 polévková lžíce xylitolu
  • 2 vejce
  • 70 g mléko
  • 10 g kakao
  • 1/2 prásku bzf. do peciva

Upečte 15 minut ve vyhřáté troube na 170 st.

Tvarohový krém:

  • 0,5 kg tvaroh nt
  • 150 ml. Mleko
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • Vanilkové aroma
  • 1- 2  Polévková lžíce xylitolu nebo Cukrin

Důkladně vyšlehejte do krémové konzistence.

Hrušková náplň:

  • 0,8 kg hrušek
  • 500 ml vody
  • 1 vanilkový puding
  • Šťáva z jednoho pomeranče
  • 1 lžíce skořice
  • Šťava z 1/2 citrónu
  • 1 polévková lžíce xylitolu nebo Cukrinu

Ve vodě s pomerančovou a citrónovou šťávou poduste cca 30 minut nakrájené hrušky. V 0,1 l studené vody rozmíchejte puding a vlijte do směsi s hruškama. Míchejte do ztuhnutí. Nechte chvilku vychladit.

Na korpus rozetřete tvarohový krém, na ten nalijte dušené hrušky. Celý dortík nechte důkladně vychladit.

Zařaďte bez výčitek v gramáži 150 g na snídani či dopolední svačinky.

Mlsáme zdravě

 


Fotogalerie


Sdílet recept




Objednávky na čísle

739 634 273