Detail receptu

Jablečný štrůdl

snadné



před rokem

Jablečný štrůdl našich babiček.

Těsto.
Babičky mu říkají nudlové a já ho trochu vylepšila.

  • 300g špaldová mouka celozrnná BIO
  • 100g máslo
  • 1 polévková lžíce octa
  • 1 vejce
  • 50 ml vody

Těsto zpracujte rukama a nechte ho 30 minut odpočinout v lednici.

Mezitím si připravte jablka. Oloupejte slupku a nastrouhejte je nahrubo na struhadle. Pokapejte citrónem ať jablka nehnědnou. Budete potřebovat tak 10 jablek. Vymačkejte vodu a přidejte 2 polévkové lžíce skořice.

Vyválejte těsto, naplňte strouhanými jablky a posypejte ořechy. Můžete mandle, vlašáky, mák. Zarolujte a potřete vejcem, posypejte ořechy.

Pečte 25 mim na 160 st.

 

Dobrou chuť

Štrůdl
Mlsáme zdravě


Sdílet recept




Objednávky na čísle

739 634 273