Detail receptu

Jahelník s jablky, švestkami a tvarohem



před 8 lety

Recept

  • 0,5 kg spařených  a uvařených jahel
  • 3 větší jablka
  • 1 velká hruška
  • 200 g sušených švestek
  • 3 vejce
  • 200 ml mléka
  • 2 ks tvaroh + 100 ml mléka + 20 g datlový sirup
  • kokos
  • mandle


Postup

Uvařené jáhly rozdělte na dva díly. Do jednoho dílu zamíchejte rozšlehané žloutky s mlékem. Tuto hmotu natlačte na dno formy a vytvořte okraj. Jablka a hrušku zbavte slupky a nakrájejte na kostičky. V hrnci pomalu duste cca. 15 minut i s trochou skořice.

Tuto směs vložte na korpus, posypejte švestkami  a potřete rozšlehaným tvarohem.

Další vrstvu jahel promíchejte s ušlehaným sněhem a navrstvěte na tvaroh. Posypejte sekanými mandlemi a kokosem.


Pečení

Pěčte 40 minut na 160 st.


Vhodné k racionálnímu stravování na oběd

350 g do redukce,  250 g na snídani 

 

Dobrou chuť!


Sdílet recept




Objednávky na čísle

739 634 273