Detail receptu

Limetkový cheesecake s kokosem na vločkovém korpusu.

Lehké a moc dobré



před 8 měsíci

Limetkový cheesecake s kokosem na vločkovém korpusu.

Cheesecake vám nesmí prasknout, nafouknout se a ani zhnědnout na povrchu. Je pár fíglů, které je třeba znát, aby byl dokonalý.

Recept:
Korpus:

  • 100g vločky mix
  • 20 g kokos strouhaný
  • 20g špaldová mouka
  • 30 g máslo - rozpustit
  • 1 vejce
  • 1 PL xylitol
  • 1/2 lžíce skořice

Krém:

  • 3 ks tvaroh tučný (750g)
  • 180g smetana zakysaná 16%
  • 2 vejce
  • Kůra z jedné BIO limetky
  • Vanilkové aroma
  • 2 PL cukru - Xylitol (Kokosový cukr, erythyrol, čekankovy sirup, med)

Korpus:
Korpus připravte jednoduše. Všechny suroviny spolu promíchejte a natlačte na dno formy.

Krém:
Tvarohy šlehejte na hladkou hmotu, kuchyňskou stěrkou hmotu stírejte ze stěn nádoby, aby se vše rovnoměrně prošlehalo. Přidejte cukr, smetanu, citronovou kůru a opět šlehejte. Poté po jednom přidávejte vejce a vždy na nízké otáčky zašlehejte. Čím jste blíž konci, tím méně mixujte. Nešlehejte příliš, jinak bude v náplni příliš mnoho vzduchu a cheesecake se během pečení nafoukne, což není dobře. Hladkou a jemnou hmotu opatrně vlijte na korpus a nechte pět minut odpočívat. Poté s formou pořádně několikrát praštěte o kuchyňskou linku, aby unikly všechny vzduchové bubliny, které v krému zůstaly. Okraje posypejte kokosem.
Troubu předehřejte na 160 °C. Na dno trouby umístěte nádobu s vodou, aby cheesecake nebyl vysušený. Pečte asi 35 - 40 minut. Pečení končí ve chvíli, kdy poklepem lžící na bok formy shledáte, že se těsto chvěje podobně jako želé. Pozor, na povrchu by neměl zhnědnout! Koláč nechte ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky asi dvě hodiny chladnout. Pak ho umístěte nejlépe do druhého dne do lednice.


Fotogalerie


Sdílet recept




Objednávky na čísle

739 634 273