Detail receptu

Maková buchta s jablíčky

Snadné



před 5 lety

Recept

 

Korpus

  • 200g ovesné vločky - mixujte
  • 20 g Kokosový cukr
  • 50 g máslo - roztopte
  • 2 vejce

Vytvořte hmotu, kterou rozetřete na dno formy.

Je mazlavá, ale jde to. Používám lžíci.
 

Maková hmota

  • 250 g mák mletý 
  • 250 ml mléka
  • 30 g kokosový cukr
  • 100 g povidla bez cukru
  • Kůra z citrónu
  • Skořice

Vše vařte naslabo - cca 15 minut, až vznikne směs tzv. malty.
 

Jablka

  • 8 malých jablek nakrájených na kostičky
  • 20 g máslo
  • 1/2 polévkové lžíce skořice

Na másle poduste jablka společně se skořicí.
Lehce podlijte vodou - cca 400 ml. Duste do změknutí. Ve studené vodě 100 ml, rozmíchejte 1 vanilkový puding a vlijte k jablkám. Míchejte do zhoustnutí.
 

Postup

Na korpus navrstvěte makovou hmotu a na tu jablečnou hmotu. Pečte 40 minut na 150 st. Nechte vychladnout.

Dobrou chuť!


Fotogalerie


Sdílet recept




Objednávky na čísle

739 634 273