Detail receptu

Míša dort



před 5 měsíci

Míša dort

Ingredience - korpus:

  • 180 g rozmixovaných ovesných vloček
  • 6 celých vajec
  • 15 g kakaa
  • 20 g řepkový olej
  • 3 polévkové lžíce březového cukru (xylitolu)
  • ½ sáčku bezfosfátového prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • Ovoce na ozdobení

 

  • Tvarohový krém:
  • 750 g tučného tvarohu
  • 100 ml mléka (podle konzistence)
  • 2 polévkové lžíce březového cukru
  • 20 g želatiny (nebo 10 g AGAR)
  • Kůra z1/2 BIO citrónu

Postup:

Tvaroh s mlékem a cukrem vyšlehejte do krémové konzistence. Mezitím si připravte želé dle návodu a zapracujte do krému. (Můžete přidat i citronovou kůru či vanilkové aroma.)

Čokoládová poleva

100 g čokolády (90 % kakaa),

2 lžíce kokosového cukru,

100 ml šlehačky 33%

– vše rozpusťte ve vodní lázni.

Postup: Rozmixované vločky smíchejte s kakaem.  Do suché směsi přidejte prášek do pečiva. Vyšlehejte vejce se špetkou soli a cukrem do tuhé pěny. Šlehejte 15-20 minut. Do tuké pěny pomalu po lžičkách zašlehejte prosátou mouku z vloček a přidejte olej. Použila jsem jen vařechu, ne šlehač. Těsto upečte v máslem vymazané a kokosem vysypané dortové formě (35 minut při teplotě 180 °C).Na vychladlý korpus rozetřete tvarohový krém, polijte jej čokoládovou polevou, ozdobte libovolným ovocem a nechte vychladit. Krájejte teplým nožem.


Fotogalerie


Sdílet recept




Objednávky na čísle

739 634 273