Detail receptu

Segedínský guláš se špaldovým knedlíkem



před 8 lety

Segedínský gulášek, špaldový celozrnný knedlík.

Redukční!
Na 8 porcí.
 

Recept

  • 1 kg vepřová libová kýta
  • 1,5 kg kysané zelí  (nejlépe domácí)
  • 5 ks malá cibule
  • 1 ks paprika sladká
  • 1 ks gulášové koření
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř celý
  • 50 g celozrnná mouka na zahuštění
  • 20 g olej
     

Knedlík

  • 400 g celozrnné mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 0,2 l mléka

Vypacujte těsto, vytvoříte dva knedliky a nechte 30 minut nakynout v teple. Poté vařte 10 minut z každé strany.
Hotovo, krájejte nití.

Porce knedliku v redukci:
Muži 140 g
Ženy 110 g

Racionální:
Muži 180 g
Ženy 160 g.

Dobrou chuť!
Vegetariáni můžou použít tofu.


Fotogalerie


Sdílet recept




Objednávky na čísle

739 634 273