Detail receptu

Špaldové koláčky s jablky

Milujeme celá rodina



před rokem

Špaldové (celozrnné) koláčky s jablky a mandličkou.

Bez zrnka cukru!!! A přesto dokonalé pro svou sladkou chuť jablek.

Recept:

  • 0,5 kg mouka špaldová BIO celozrnná
  • 300 ml mléko 1.5%
  • 50 ml olej řepkový
  • Kůra z 1/2 BIO citrónu
  • 1 vejce
  • 1/2 droždí
  • (NULA cukr-těsto se mi zvedlo i bez přidaného cukru)

Nechte vypracovat těsto v pekárně, kdo nemá, vařecha to zvládne taky.

Náplň:

  • 6-8 menších jablíček (nastrouhat a vymačkat)
  • 1 pol lžíce skořice
  • Šťáva z 1/2 citrónu
  • NULA přidaný cukr.

A jak vidíte na fotografiích. Nakrájejte nožem malé kousky, romačkéjte na placku a naplňte jablky. Spoj dejte vždy dospod. Potřete vejce a ozdobte mandlema. Dejte do vyhřáté trouby na 180 st a pečte 18-20 minut.
Nechte vychladnout.


Fotogalerie


Sdílet recept




Objednávky na čísle

739 634 273